Romsdalskonferansen 2022
250 er påmeldt fra nærings- og samfunnsliv, i tillegg kommer 50 elever på Romsdalskonferansen torsdag 29. september. Noen få plasser ledig, påmelding snarest om du skal delta. Vi ser frem til høstens største møteplass for nærings- og samfunnslivet i regionen!Dato | 29.September kl. 09:00 - 16:00 |
---|---|
Sted | Bjørnsonsalen, Scandic Seilet |
Pris | Kr. 3.650,- + mva |
Registrering og kaffe | fra kl. 08:15 |
Konferansen starter | kl. 09:00 |
Med et kaotisk verdensbilde som bakteppe ser vi både utover og innover. Hvordan påvirker det vi står i arbeidslivet fremover, hva gjør de beste for å bli attraktive, hvilken ledelse fungerer best i den nye tiden og hvordan få tak i fremtidens arbeidskraft. Vi kan love en dag som gir påfyll og PERSPEKTIV!
PROGRAM
08.30 – 09.00 Registrering og kaffe
DEL 1 - kl. 09.00 – 10.15
Verden i endring - hvordan vil morgendagens landskap bli?
Christian Borch, en av Norges mest kjente og respekterte nyhetsanker og utenriksjournalist
På vei mot en ny normal - med uro og flaskehalser som bakteppe
Jan Ludvig Andressen, landets mest frittalende sjeføkonom
10.15 – 10.45 Nettverksbygging og kaffe
DEL 2 - kl. 10.45 – 12.10
Grønt lys, ledelsesfilosofi og drivkraft
Astrid Simonsen Joos, nylig tiltrådt konsernsjef i en av regionens største bedrifter Glamox
Høyest, størst, grønnest
Arthur Buchardt, Nordens ledende aktør innen hotellutvikling
Blått hav og drivkraft
Arnt Inge Nygård, fiskebåtreder og skipper med internasjonalt engasjement
Stein på stein
Sturla Steinsvik, næringslivsnestor innen mineralindustri
12.10 - 13.10 Lunsj og nettverksbygging
DEL 3 - kl.13.10 -14.10
Ny tid, nye idealer –
ansvarliggjøring
Solfrid Flateby, en av landet landets mest ettertraktede foredragsholdere
Lede med glede i kampen om hodene
Siri Abrahamsen, forfatter og gründer
14.10 - 14:40 Nettverksbygging og kaffe
DEL 4 - kl.14.40 - 16.00
Hvor er alle heltene hen?
Irene Kinunda Afriyie, en av Norges sterkeste nye stemmer om mangfold
Management by mormor, ledelse og endring i en ny verden
Lars-Johan Jarnheimer, styreleder i IKEA worldwide og en av de mektigste næringslivslederne i Skandinavia
Årets I 2022
Kolbjørn Heggdal, styreleder MNF
kl. 16.00 Slutt for dagen
Management by mormor, ledelse og endring i en ny verden
Som styreleder i IKEA worldwide, er den svenske næringslivslederen Lars-Johan Jarnheimer en av de mektigste næringslivslederne i Skandinavia. Han har en imponerende merittliste; foruten styreleder i IKEA, er han styreleder i Egmont og Telia Company, styrets nestleder i SAS og styremedlem i Eniro, CDON Elite Hotels m.fl. Han har også vært styreleder i den svenske barnerettighetsorganisasjonen BRIS. Jarnheimer har vært konsernsjef Tele2 AB, og har hatt lederjobber i bla H&M, SAAB, ZTV og Enir. Han er en utradisjonell toppsjef og styrer etter prinsippet «Management by mormor». Andre ledere snakker om “Management by fear” og “Management by walking around». Jarnheim leder gjennom «Management by mormor» med de viktige jordnære idealer og verdiene som hun formidlet. Han er tidligere årets leder i Sverge med begrunnelsen “En annerledes og befriende ny type leder.” Vi får høre om hvordan de store selskapene har fått suksess og erobret verden. Jarnheims måte å tenke på vil overraske og inspirere!
Verden i endring - hvordan vil morgendagens landskap bli?
Christian Borch er utdannet fra London School of Economics og Forsvarets Høgskole og har nærmere 40 år bak seg som utenriksmedarbeider og nyhetsanker i NRK, Dagsrevyen og Urix. I studietiden arbeidet han i The Times og han har også vært nyhetsredaktør i Morgenbladet. Som utenriksmedarbeider i NRK, hadde Borch særlig ansvar for NATO, sikkerhetspolitikk og nedrustning, EU og europeisk politikk. Han var flere ganger sjef for utenriksredaksjonen og programleder for Utenriksmagasinet (senere Urix). Borch var i ti år medlem av Regjeringens Nedrustningsutvalg og flere andre offentlige utvalg. Han er en hyppig brukt foreleser og kåsør og har skrevet 13 bøker og tallrike faglige spesialartikler. Borch har mottatt en rekke priser for sin journalistiske virksomhet, bl.a. Gullruten som Norges beste nyhetsanker. Han skal snakke om hvordan det nye Europa vil se ut og hvordan det vil påvirke morgendagens politiske, samfunnsmessige og økonomiske landskap.
Hvor er alle heltene hen?
Etter å ha mistet begge foreldrene i krigen i Kongo kom Irene Kinunda Afriyie til Norge som 16-åring. Med det begynte også jakten på forbilder som så ut som henne. Jakten på forbilder tok hun med seg inn i skolegangen og i sin mastergrad innen interkulturelle studier. Hun er er en allsidig samfunnsdebattant, blant annet som tidligere samfunnsfaglærer, fast kåsør i Bergens Tidende og som programleder. I NRK-dokumentaren «Irenes Valg», hadde hun som mål å vekke sofavelgerne og få så mange som mulig til å stemme ved stortingsvalget høsten 2021. Hun har i flere år vært en viktig profil i mangfoldkonseptet Fargespill og var blant annet solist på Nobelkonserten i 2018. Irene en ærlig og uredd stemme, og hun har en helt egen måte å reflektere rundt sin og innvandreres plass i det norske samfunnet på. Hvilke klær vi går i, hvordan vi kommer oss til skole og arbeid, hvilken mat vi spiser, undervisningstilbudet på skolen, kulturen vi opplever og hvordan vi i Norge forholder oss til resten av verden, er noe av det hun setter fingeren på når hun løfter hun fokus på mangfold og lederskap.
Grønt lys, ledelsesfilosofi og drivkraft
Astrid Simonsen Joos tiltrådte som konsernsjef i Glamox 1. august 2022. Hun har tidligere vært Global Chief Digital Officer og Head of Transformation i Signify, tidligere Philips Lighting. Hun har gjennom karrieren hatt flere roller innen programvareindustri og digital forretningsutvikling gjennom en rekke lederstillinger i Microsoft og stillingen som administrerende direktør i digitalbyrået Creuna i Danmark. Joos er også styremedlem i Telenor og Nordea Invest. Hun har en mastergrad i Business of Economics fra Handelshøyskolen BI og har krysset Grønland på ski, klatret og nådd toppen av Mt.Elbrus i Russland og fullført Arctic Circle 2014 Race. Joos vil fortelle om vekstreisen Glamox står ovenfor med fokus på bæredyktighet i alle ledd og sin ledelsesfilosofi og drivkraft.
På vei mot en ny normal - med uro og flaskehalser som bakteppe
Som sjefsøkonom i Eika Gruppen har Jan Ludvig Andreassen hovedansvaret for overvåking av makroøkonomi i inn- og utland. Han har de siste 20 årene jobbet med makroøkonomiske analyser, blant annet i DnB, Alfred Berg og Norges Bank. Andreassen er en engasjert og frittalende samfunnsøkonom, med spesialisering innen makroøkonomi og finans. Han er opptatt av de lange linjer og er en aktiv debattdeltaker i aviser og på TV, der han ofte kommenterer den løpende økonomiske utviklingen. Andreassen vil gi sin analyse – med uro og flaskehalser i verdensøkonomien som stikkord.
Blått hav og drivkraft
Som skipper på MS Nystrøm og hovedeier i selskapene Nybonia Hav, Nybonia Kyst og Nybonia Marine er Arnt Inge Nygård en av får redere i regionen. Marine fiskeri og oppbygging av båter har blitt en livsstil i familien. Tre av sønnene er aktive fiskere, datteren er daglig leder i Nybonia Marine og ektefellen Marie er omtalt som «ankeret» og den som holder basen operativ. Selskapene omsatte for nærmere 100 mill i 2021. Nygård er en av initiativtaker til Stiftelsen North Atlantic Institute For Sustainable Fishing (NAIS) som skal styrke internasjonal samhandling og forståelse ved å knytte bånd mellom fiskerne som høster i Nord-Atlanteren og bidra til bærekraftig utvikling av nasjonal og internasjonal fiskerinæring. Nygaard er og initiativtaker til Havblikk Midsund, hvor fiskere valfarter med egne båter til konferansen. Vi får høre mer fra han om engasjementet for blått hav.
Ny tid, nye idealer - ansvarliggjøring
Solfrid Flateby har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitan-gruppen og Bavaria Nordic (BMW, MIINI og Porsche). Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget og har jobbet i både offentlig og privat sektor. Hun er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer og har jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har vært på listen over Norges 100 største ledertalenter og ble kåret til Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010. Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og arbeidsgivere. Hun vil snakke om ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid og hva som må til for å bli en god leder hos den yngste generasjonen.
Stein på stein
Han er en av de, om ikke den, fremste næringslivsaktøren i regionen. For sin langvarige innsats i det norske næringsliv ble Sturla Steinsvik i 2007 utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Steinvik fikk også Bergmannstaven fra Norsk Bergforening i 1995 og er æresdoktor ved Høgskolen i Molde. Steinsviks far, Kjell, etablerte Hustad Kalk og Marmor i 1948. Sturla overtok som administrerende direktør i 1965, en stilling han hadde frem til 2007. Under hans ledelse utviklet Hustamarmor seg til å bli verdens største mineralbaserte pigmentfabrikk. Gjennom konsernet Hustadlitt er 80-årige Steinsvik største eier i Norsk Mineral og omtales i nasjonale medier som mineralmilliardæren. De siste årene har Norsk Mineral sett på sjeldne mineraler til bruk i det grønne skiftet, hvor det kan være enormt store verdier å hente. Møt Sturla i samtale med møteleder.
Høyest, størst, grønnest
Arthur Buchardt er en av nestorene og en ledende aktør innen hotellutvikling i Norden. Konkurranseinstinkt, utholdenhet og spesielle konsepter er driveren for familiebedriften, som Buchard eier sammen med sønnen. De eier de høyeste hotellene, bygger de kuleste fritidseiendommene og gjør næringseiendommene grønne. Selskapet er en langsiktig forvalter og fremtidsrettet utvikler av næringseiendom i Norden, med fokus på hotell-, kontor- og fritidseiendom. De er i stadig vekst og har flere spennende prosjekter, både under bygging og under utvikling. Siden oppstarten har de bygget hele 20 hoteller og utviklet til sammen ca. 500.000 kvm nærings- og fritidseiendom. På spørsmål om hvordan eiendomsmarkedet egentlig ville gå høsten 2021, sa han at «Lengre enn 48 timer frem er vanskelig å spå. Alt er avhengig av hva som bygges og hvor det bygges. Norge som helhet vil utvikle seg veldig forskjellig i tiden fremover.» Buchardt er samfunnsengasjert og omtaler seg gjerne som sosialkapitalist. Han har hjerte for de svake, samtidig er han genuint opptatt av gode resultater i forretningslivet. Fremtiden er mer kos, kosthold og klima, sier 72-årige Buchardt. Vi møter han i samtale med møteleder.
Lede med glede i kampen om hodene
Hvordan se hverandre, bry seg om og med hverandre i praksis, ikke bare på overflaten, for å skape et tryggere og mer inkluderende arbeidsmiljø? Hvordan skape psykologisk trygghet på jobben? Hvordan bli det stedet eller den bedriften folk søker seg til, ved hjelp av arbeidsmiljøet? Det vil Siri Abrahamsen snakke mer om. Den tidligere Norgesmesteren i tennis har en Bachelor of Management fra BI, er forfatter og er gründer av konseptet «Gleding». Abrahamsen har jobbet som profesjonell foredragsholder i mange år. I kampen om å få tak nye kollegaer har det de siste årene vært en markant dreining, der bedriftene i større grad må selge seg inn som attraktive arbeidsgivere for å klar å rekruttere - det er arbeidstakers valg. Arbeidsmiljø er en av de aller viktigste faktorene for hvorfor folk skal velge å bli ansatt og å bli værende i bedriften.
Konfransier
Arne Hjeltnes er blant Norges mest folkekjære TV-profiler. Hans karriere i TV-ruta startet i NRK i 1990, men det var med "Gutta på tur" på TV" fire år senere at han ble allemannseie som TV-underholder. Arne kan se tilbake på en lang karriere, som også inkluderer ledende stillinger i reklamebransjen og som politiker i Høyre. ”Gutta på tur” ble sendt på TV2 fra 1994 til 2002. Senere har serien kommet tilbake med nye turer og gjester og så sent som i 2020 sender TV2 en helt ny sesong med Arne, som har med seg sin faste trio; Bjørn Dæhli, Vegard Ulvang og Arne Brimi.
Arne Hjeltnes er elsket av mange for sin folkelige stil, hvor gode humoristiske kommentarer sitter løst. Han er både samlende og engasjert og skal lede oss gjennom dagen.
Med alle disse dyktige menneskene på programmet ønsker vi velkommen til en innholdsrik, nyttig og spennende dag, med kunnskapsdeling, inspirasjon og god tid til nettverksbygging!
Påmelding er bindende. Ved avmelding senere enn 14 dager før konferansen, betales full deltakeravgift. Ansatte fra samme bedrift faktureres samlet.
Deltakere fra Molde Videregående skole ser du her.
Velkommen til Romsdalskonferansen! Meld deg på her:
Påmeldingen er lukket.