Eiendomskonferansen 2024
Velkommen til Eiendomskonferansen! Konferansen avholdes normalt i november, men er i år utsatt til 23. januar 2025.Dato | 23.Januar kl. 08:30 - 13:30 |
---|---|
Sted | Molde, Bjørnssonsalen Seilet |
Pris | kr. 2000,- pr.pers + mva. For ikke medlemmer kr 2.500,- + mva. |
I en tid hvor endring og innovasjon preger eiendomsbransjen, ser vi nærmere på hvordan vi kan møte morgendagens behov med de ressursene vi har i dag. Med et marked i rask utvikling, økt press på effektiv arealutnyttelse, og skjerpede krav til bærekraftige løsninger, er årets tema: Transformasjon av eksisterende arealer. Konferansen vil belyse markedstrender, omdisponering av arealer og veien mot nullutslippsbygg – sentrale temaer som former fremtidens byutvikling.
Eiendomskonferansen 2024 var opprinnelig satt til 07. november 2024, men er flyttet til 23. januar 2025.
Program
Eiendomskonferansen er møteplassen for alle innen eiendom, bygg- og anleggsbransjen i regionen. Konferansen ble arrangert første gang i 2012, har årlig over 100 deltakere og er blitt en viktig arena for å få informasjon og bygge nettverk. I år er konferansen en halv dag og vi avslutter med lunsj.
Vi har satt sammen et innholdsrikt program som vil belyse viktige temaer knyttet til utviklingen i vår region. Gjennom dagen vil vi dekke følgende hovedbolker:
- Del 1: Markedet – Vi innleder dagen med en gjennomgang av markedssituasjonen, hvor vi ser på trender og utviklingsmuligheter både lokalt og internasjonalt.
- Del 2: Omdisponering av areal – Denne bolken vil belyse hvordan strategisk omdisponering av arealer kan bidra til bærekraftig utvikling, og hvilke utfordringer som må håndteres i prosessen. Her vil vi trekke frem konkrete lokale aktører og prosjekter.
- Del 3: Bygningsenergidirektivet og fremtiden for nullutslippsbygg – Her setter vi fokus på det kommende bygningsenergidirektivet og hvordan det vil påvirke byggebransjen. Vi vil diskutere kravene for nullutslippsbygg og hvilke tiltak som må implementeres for å møte de nye reguleringene.
Vi vil snart offentliggjøre alle våre innledere, som vil dele sine innsikter og erfaringer rundt disse temaene, men noen av de du vil få høre er:
Emil Hollingen - Privatmegleren
Emil Hollingen er jurist, eiendomsmegler MNEF og partner hos PrivatMegleren Molde. Han har solid erfaring innen eiendomsmegling og en sterk juridisk bakgrunn. Under Eiendomskonferansen vil han være konferansier, hvor han vil ta oss gjennom dagens spennende program.
Pernille Løken - Blink Hus Dale Malo
Pernille Løken var kun 34 år gammelt når hun tok rollen som daglig leder hos Blink Hus Dale Malo etter å ha sittet 3 år i rollen som markedsansvarlig. Blink Hus Dale Malo og er kjent for moderne byggeløsninger og bærekraftig utvikling i boligsektoren. Under Eiendomskonferansen vil Pernille Løken lede scenesamtalene, der hun med sin innsikt og tilstedeværelse vil skape en engasjerende arena for diskusjoner rundt dagens tematikk.
Harald Magnus Andreassen - Sparebank 1
Harald Magnus Andreasen er Sjeføkonom i Sparebank 1. Han er en av Norges mest erfarne og anerkjente økonomer, kjent for sine skarpe analyser og innsikt i både nasjonale og internasjonale markeder. Med mange års erfaring som sjeføkonom og økonomisk rådgiver, gir han dyp forståelse av økonomiske trender og hva disse betyr for norsk næringsliv og eiendomsmarkedet. Under Eiendomskonferansen vil han dele sine perspektiver på dagens økonomiske landskap og hvilke muligheter og utfordringer som ligger foran oss.
Andreas Benedictow - Samfunnsøkonomisk analyse
Sjeføkonom Andreas Benedictow fra Samfunnsøkonomisk Analyse er en av landets ledende økonomer med spesialkompetanse innen makroøkonomisk analyse og konsekvensvurderinger for norsk økonomi. Med bred erfaring fra både privat og offentlig sektor har Andreas Benedictow inngående kjennskap til hvordan nasjonale og globale økonomiske faktorer påvirker samfunnsøkonomien og næringslivet i Norge.
Anders Lund Francke - Eiendomsverdi
Anders Francke Lund er Modell- og analysesjef i Eiendomsverdi AS og er kjent som mannen bak Sykepleierindeksen. Denne indeksen måler hvor stor andel av de omsatte boligene en enslig sykepleier har råd til å kjøpe, og gir dermed innsikt i boligmarkedets tilgjengelighet for vanlige lønnsmottakere. Under Eiendomskonferansen vil Anders Francke Lund presentere nøkkeltall og analyser som belyser både nasjonale og regionale trender i eiendomsmarkedet.
Ingunn Bekken Sjåholm - MR Fylkeskommune
Ingunn Bekken Sjåholm er leder for Fylkesstrategiar og regionale planar i Møre og Romsdal Fylkeskommune, og har dyptgående innsikt i regionale utviklingsbehov. Hun vil presentere en behovsanalyse som dekker demografi, dagens og fremtidens bosettingsmønstre, samt ønsket befolkningsvekst. Hun vil også belyse hvilke typer boliger og næringsareal som vil være nødvendige for å møte regionens langsiktige utviklingsmål.
Trygve Grydeland - Molde kommune
Trygve Grydeland er ordfører i Molde kommune og leder i Romsdal interkommunale regionpolitiske råd. Med de utfordringene som kommunen og regionen står overfor, vil han snakke om hvordan kommunen kan fortsette utviklingen, selv i en situasjon der økonomiske kutt og begrensede ressurser setter rammene.
Kristine Jønsson - Molde kommune
Kristine Jønsson er Avdelingsleder for Plan under Plan, byggesak og geodata i Molde kommune. Hun har en master i Jus fra Universitetet i Bergen, og har tidligere arbeidet som juridisk rådgiver i Molde kommune. Planavdelingen i Molde kommune har ansvar for arealplanlegging.
Tonje Kvalsnes - MOBO
Tonje Kvalsnes er leder på teknisk avdeling i MOBO, hvor hun leder arbeidet med å utvikle fremtidsrettede boligløsninger for regionen. Med et sterkt fokus på bærekraft og samfunnsnytte, har hun vært en pådriver for innovative boligprosjekter som både skaper gode bomiljøer og møter behovene til en moderne befolkning. På Eiendomskonferansen i Molde vil Tonje Kvalsnes presentere Boverian-prosjektet, et spennende initiativ som utforsker nye løsninger for boligbygging med fokus på miljøhensyn, fleksibilitet og sosial bærekraft.
John-Erik Reiersen - Betong Norge
John-Erik Reiersen, daglig leder i Betong Norge, vil under konferansen snakke om lavkarbonbetong. Denne teknologien reduserer betongens klimagassutslipp ved å erstatte deler av sementen med alternative bindemidler. John-Erik Reiersen har vært en pådriver for bærekraft i bransjen og arbeider aktivt med å fremme løsninger som gjør betongprodukter mer miljøvennlige.
Trond Simonsen - SINTEF
Trond Simonsen er forskningssjef for bygninger og installasjoner i SINTEF Community, med ansvar for ledelsen av faggrupper som arbeider med alt fra produktdokumentasjon av bygnings- og våtromsprodukter til avansert forskning på energieffektivitet, ventilasjon, inneklima, og sirkulær økonomi. Med en MSc i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU og bred erfaring innen energisparing, smarte styringssystemer og bærekraftige byggløsninger, er Simonsen en sentral aktør i utviklingen av fremtidens bærekraftige bygg og materialbruk.