INIT Molde 2024

Onsdag 14. februar får de over 180 påmeldte på IT og teknologikonferansen INIT 2024 høre om høyaktuelle temaer som KI, nye forretningsmodeller, praktisk bruk av KI og sikkerhet.
Dato 14.Februar kl. 09:00 - 16:00
Sted Bjørnsonsalen, Scandic Seilet Hotel
Pris kr. 2750,- + mva pr.pers. Ikke medlemmer kr. 3300,- + mva
Registrering fra kl. 08.15
Påmelding innen 13. februar kl. 15.00
Avbestilling gjøres kun skriftlig. Avbestilling senere enn 14 dager før konferansen belastes med full deltakeravgift
Til påmeldingsskjema

PROGRAM INIT 2024

Med nasjonale og lokale foredragsholdere, kjente merkenavn sammen med lokale mesterhjerner og bedrifter som jobber med teknologi langt over landegrensene kan vi love en dag med matnyttig påfyll. I tillegg møter du andre i bransjen, mulig fremtidige ansatte; IT-studenter fra Høgskolen og elever fra IT studier.

Del 1: kl 9.00 – 10.15

  • Hemmeligheten med å skille teknologisk fremskritt fra fiksjon
    Morten Goodwin, Professor i kunstig intelligens ved UiA
  • Når menneskelig intelligens og kunstig intelligens blander seg
    James Wen, Førsteamanuensis i informatikk og digitalisering, Høgskolen i Molde

Del 2: kl 10.45 – 11.50

  • Praktisk bruk av AI for å fremme effektivitet og nye forretningsmodeller
    Nils Ove Erstad, Team Lead Cloud & UI, Glamox AS
  • Å tørre å stole på AI og ta spranget - hva skal til for å ta de strategiske beslutningene, hva er konsekvenser økonomisk?
    Morten Goodwin, Nils Ove Erstad, Toril Standal Eliassen og Anders Granskogen Bjørstad, COO, Axbit, i samtale med Marianne Hjelset og André Gjelsvik

Lunsj

Del 3: kl 12.50 – 14.20

  • Hvordan benytte AI i praksis som bedrift?
    Hans Kristian Furuseth, Gründer og adm. dir i teknologiselskapet Torg
  • Verdens viktigste mobilspill – erfaringer fra en filmprodusent
    Are Pilskog, Gründer og daglig leder, Blaast Film AS
  • Teknologi for fremtidas mobilitet
    Kristin Erika Solli, markedssjef og Vebjørn Heggdal, daglig leder, Nimmo
  • From On Premise to Cloud
    Andreas Karlsson, UX designer, Maritech
  • Når AI er allemannseie, og globale teknologiske trender skal tilpasses et regionalt behov. Hvordan forholde seg til det som medarbeider, leder eller bedriftseier
    Toril Standal Eliassen, Managing Director, twoday

Del 4: kl 14.50 – 15.45

  • Sikkerhet veldig, veldig enkelt - er det mulig?
    John Arild Johansen, Informasjonssikkerhetsleder (CISO) Vipps
  • Cyberangrep og sikkerhetstrusler mot næringsliv og offentlig
    Geir Hågen Karlsen, assosiert partner i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese

Se mer om hver innleder under.

PÅMELDING:

Student?
Høgskolen i Molde dekker deltagelse for Heltidsstudenter ved IT studiene ved Høgskolen.
Trainee i Molderegionen?
Deltagelse for Traineer 2023/2024 dekkes av traineprogrammet.

Elev ved elektro og datafag Romsdal VGS?
Deltagelse dekkes av MNF.


Ønsker du å være en del av det spennende og innovative IT-miljøet i Romsdalsregionen?

Gå ikke glipp av INIT Molde 14. februar, den største møteplassen i regionen for alle som er interessert i teknologi, IT og digitalisering. Her møtes folk fra bedrifter og organisasjoner samt studenter og elever som alle har interesse for IT og digitalisering. 160 personer deltok på konferansen i 2023.

På INIT får du:

  • Erfaringsdeling og oppdatert informasjon, hvordan komme i gang, hands on eksempler samt hvordan IT berører bransjen.
  • Erfaringsdeling fra folk med bred kunnskap.
  • Møte andre som jobber i samme bransje som deg, et positivt og nyttig nettverk for din arbeidshverdag.
  • Møte fremtidig ansatte; studenter innen IT og digitalisering ved Høgskolen og elever ved Elektro og datafag ved Romsdal VGS.

Hvem bør delta på INIT?
Målgruppen for konferansen er alle som har interesse for og/eller jobber med IT og teknologi. Det betyr at målgruppen er stor og inkluderer både deg som jobber med digitalisering eller forretningsutvikling i IT-bransjen generelt og deg som bare er interessert i eller nysgjerrig på hva som rører seg i IT og teknologimiljøet i regionen. Stikkord er verdensomspennende, effektivt og lynrask utvikling.

Innledere

Her kan du lese mer om hver innleder:

Morten Goodwin - Hemmeligheten med å skille teknologisk fremskritt fra tullete fiksjon

Morten Goodwin er professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder og har en stilling som professor 2 ved OsloMet. Han er medgründer og ledende forsker hos AI Experts, og nestleder ved Senter for kunstig intelligens forskning. Han er anerkjent som en av Norges fremste eksperter innen kunstig intelligens. Goodwin kombinerer roller som professor, lærer, samfunnsdebattant, formidler, forfatter og CTO. I egenskap av forfatter, debattant og offentlig foredragsholder, leverer han omtrent 100 populærvitenskapelige presentasjoner årlig. Hans primære fokus er på potensialet AI har å tilby og avmystifisering av hans forskningsområde.

James Wen - Når menneskelig intelligens og kunstig intelligens blander seg

James Wen er førsteamanuensis i datavitenskap og digitalisering ved Høgskolen i Molde. Han har en bachelorgrad i fysikk og datavitenskap fra Cornell University, en mastergrad i datavitenskap fra Brown University og en doktorgrad i datavitenskap og Human Interface Technology fra University of Canterbury. Han har tidligere jobbet ved IBM Research og Amazon, og har ledet teknologiselskaper i New York og Seattle. Forskningen hans ligger innen området Human Computer Interaction, der interessen hans er i skjæringspunktet mellom nyvinnende teknologier og menneskelig atferd. Han vil dele tankene sine om hvordan vi kanskje må navigere i en verden som i økende grad styres av en kombinasjon av menneskelig intelligens og kunstig intelligens.

Nils Ove Erstad - Praktisk bruk av AI for å fremme effektivitet og nye forretningsmodeller

Nils Ove Erstad er Team Lead Cloud & UI i Glamox AS. Han har bla jobbet flere år i Accenture og Post Nord før han kom til Glamox i 2017. Han vil snakke om IOT, praktisk bruk av AI for å fremme effektivitet og nye forretningsmodeller. Hvordan bruker Glamox AI, og hvordan vil bransjen bruker IOT?

Anders Granskogen Bjørnstad - Debattdeltaker

Anders Granskogen Bjørnstad er COO i Axbit. Han har en Master i Teknisk Fysikk og har lang erfaring med programvareutvikling og FoU-prosjekter. Som leder for maskinlæringsteamet i Axbit har Bjørnstad vært involvert i flere konkrete AI-prosjekter, mange av de hos bedrifter i Møre og Romsdal. Han mener det er nok hype og fjas rundt AI, og er mer opptatt av konkret og pragmatisk bruk av AI-metoder som et verktøy."

Hans Kristian Furuseth - Hvordan benytte AI i praksis som bedrift?

Hans Kristian Furuseth er gründer og adm. dir i teknologiselskapet Torg og har tidligere hatt ledende stillinger i en rekke netthandelselskaper som Zalando og Farmasiet. Han har en MBA fra Harvard og Master i Finans fra NHH.
AI åpner opp mange nye muligheter for bedrifter til å oppnå en konkurransefordel i markedet. Det er mye hype i markedet, men hva kan man faktisk gjøre i dag?

Are Pilskog - Verdens viktigste mobilspill – erfaringer fra en filmprodusent

Are Pilskog er gründer og daglig leder Blaast Film AS og har lenge jobbet for å spre naturglede og kunnskap om det fantastiske samspillet i naturen. Med bakgrunn innen biologi, pedagogikk og filmutdanning grunnla han Blåst Film tilbake i 2005, og i over 15 år har han produsert naturfilmer og dokumentarer for nasjonal og internasjonal TV. Filmer som "Havets Sølv" og "Toadstory" har vunnet prestisjetunge priser både nasjonalt og internasjonalt. Nå ønsker han å utforske nye veier, men med det samme formålet: å spre naturglede og kunnskap om naturen. De siste tre årene har Are samlet et tverrfaglig team av spillutviklere, designere og teknologer for å utvikle verdens viktigste mobilspill. Hvorfor har han skiftet beite, og hvordan er det å plutselig gå over til å utvikle mobile applikasjoner? Are vil dele litt av sine erfaringer.

Vebjørn Heggdal og Kristin Erika Solli - Teknologi for fremtidas mobilitet

I Molde har hverdagen til mange foreldre endret seg etter at Nimmo kom og tok over oppgaven med å kjøre barna til og fra fritidsaktiviteter. Kan Nimmos teknologi bidra til å endre måten vi løser bærekraftig transport for flere enn bare barna våre? Markedssjef Kristin Erika Solli og gründer Vebjørn Heggdal forteller om veien videre for Nimmo. Vebjørn Heggdal er grunnlegger og daglig leder av Nivero og Nimmo. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har bred erfaring innen teknologi og softwareutvikling. Kristin Erika Solli er markedssjef i Nimmo og har bakgrunn fra salg og markedsføring, bla fra Stikk UT! Møre og Romsdal.

Andreas Karlsson - From On Premise to Cloud

Andreas Karlsson er UX designer hos Maritech. Fra et brukergrensesnitt-perspektiv vil Andreas vise utfordringene ved Maritechs største systemendring i selskapets lange historie. Og forklar hvorfor de måtte kaste både eksisterende funksjonalitet og etablerte samhandlingsprinsipper over bord. Kort fortalt hvordan prosessen og tankene gikk da et nytt skybasert ERP-system dukket opp som skulle garantere Maritechs fortsatte konkurransekraft og relevans i et konkurranseutsatt marked.

Torill Standal Eliassen - Når AI er allemannseie, og globale teknologiske trender skal tilpasses et regionalt behov. Hvordan forholde seg til det som medarbeider, leder eller bedriftseeier?

Torill Standal Eliassen er Managing Director i twoday. Hun har tidligere bla vært byråleder, salgs- og markedssjef i selskapet. Hun er en av gründerne bak det tverrfaglige digitaliseringsnettverket Next Digital. twoday er Nordvestlandets største teknologimiljø.

John Arild Johansen - Sikkerhet veldig, veldig enkelt - er det mulig?

John Arild Amdahl Johansen er Sikkerhetsentusiast og Informasjonssikkerhetsleder (CISO) Vipps. Han har over 25 års erfaring innen sikkerhetsområdet fra både offentlig og privat sektor. Han har vært mangeårig styreleder og styremedlem i ISF og leder av Styringsgruppen for Normen. John Arild har jobbet med de fleste temaer innen sikkerhetsområdet – og har til og med vært Personvernombud – og er spesielt glad i styringssystemer og forenkling. Hvordan balansere sikkerhet og brukervennlighet og samtidig oppnå «world class security».

Vipps ønsker å fjerne knot og lager løsninger som er veldig, veldig enkle å bruke. Er dette forenelig med et høyt sikkerhetsnivå og de krav som stilles fra myndighetene, brukerne våre og samfunnet generelt.


Geir Hågen Karlsen - Cyberangrep og sikkerhetstrusler mot næringsliv og offentlig

Geir Hågen Karlsen, er assosiert partner i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese. Frem til 31.12.2023 var han oberstløytnant og hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets høgskole er Norges fremste militærekspert og har russiske og kinesiske påvirkningsoperasjoner, hybrid- og cyberangrep, og informasjonskrig som noen av sine sterkeste interessefelt og kompetanseområder. Han vil forklare utfordringene med cyberangrep, løsepengevirus, industrispionasje og andre trusler, og gi råd om hvordan man kan beskytte seg.

André Gjelsvik - Konferansier

André Gjelsvik er markedssjef og leder for den digitale satsningen ved HD Solskjerming AS. Han har en bachelor innen it og økonomi og har lang erfaring fra både solskjermingsbransjen og elektronikkbransjen.

Marianne Øverland Hjelset - Konferansier

Marianne Øverland Hjelset kombinerer teknisk innsikt med kreativ forståelse for å skape merverdi i sitt arbeid som produktansvarlig i Tietoevry. Hun har sin bakgrunn fra softwarebransjen hvor hun har jobbet som prosjektleder og salgssjef i teknologiselskapet Axbit de siste fire årene. Hennes bakgrunn som grafisk designer i reklamebransjen har gitt henne en allsidig kompetanse. Hjelset trives i krysningen mellom teknologi og forretningsutvikling og som leder i programkomiteen ser hun frem til å presentere et variert og innholdsrikt program på årets konferanse.

Programkomiteen

Marianne Hjelset, Tietoevry, leder av komiteen
Frank Iversen, KVH
Fredrik William Rogert Kristiansen, Høgskolen i Molde
Thormod Spilling, ROR IKT
Geir Arne Svenning, Høgskolen i Molde
Nils Ove Erstad, Glamox
André Gjelsvik, HD Solskjerming
Britt Flo, Molde Næringsforum
ønsker hjertelig velkommen!

Medlem i Molde Næringsforum? *
Jeg samtykker til at mitt navn blir vist på liste over deltakere. *

Vi vet at nettverksbygging er viktig for medlemmene våre, og ønsker å vise deltakerlister på våre arrangement. Jeg samtykker til at mitt navn blir vist på liste over deltakere.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.