Kompetansepluss-samling
Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse inviterer til samling om Kompetansepluss arbeid og Kompetansepluss frivillighet 24. september.Dato | 24.September kl. 10:00 - 15:00 |
---|---|
Sted | Kranhus 3, Grandfjæra 22B, 6415 Molde |
HK-dir ønsker å samle opplæringstilbydere, frivillige organisasjoner og virksomheter i hele Møre og Romsdal – både offentlige og private – som ønsker opplæring for sine ansatte.
Andre aktører som er opptatt av å styrke kompetansen i arbeidslivet eller gjennom frivilligheten, er også velkomne.
Det blir orientert om Kompetansepluss-ordninga og diskutere muligheter og utfordringer med å mobilisere til kompetansetiltak i Møre og Romsdal. Det vil og bli tid til erfaringsutveksling om Kompetansepluss. Programmet tilpasses de som er tilstede.
Deltakelse er gratis, og det blir servert lunsj og møtemat.
Velkommen!
Hva er Kompetansepluss?
Kompetansepluss er en tilskuddsordning for arbeidslivet eller frivillige organisasjoner. Kompetansepluss skal bidra til at flere voksne, gjennom opplæring i grunnleggende ferdigheter, kan ta del i videre opplæring og utdanning og styrke sin deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.
Et sentralt mål med Kompetansepluss er å øke deltakelse i samfunns- og arbeidsliv ved å heve kompetansenivået for voksne. Arbeidslivet endrer seg raskt. For å håndtere omstillingene må folk få utvikle kompetansen sin samtidig som de er i jobb. De som står utenfor arbeidslivet må også få muligheten til å få styrket kompetansen sin, for å bedre mulighetene for å delta i arbeids- og samfunnsliv.
Over 100 000 arbeidstakere har fått opplæring på jobben gjennom ordningen. Det er dokumentert at den fører til færre feil, bedre rapportering og motiverte ansatte. I tillegg blir flere ansatte rustet for og motivert til å ta fagbrev.
Det er dokumentert at opplæringen fører mer motiverte og selvgående ansatte. Opplæring har gitt en bedre forståelse av instrukser og rutiner, smidigere drift og bedre kundeservice.
Målgruppen for Kompetansepluss er voksne som trenger å styrke sine grunnleggende ferdigheter, først og fremst de med lav formell utdanning.