INIT 2025
Én uke igjen til INIT 2025 - regionens ledende møteplass for teknologi, IT og digitalisering!Dato | 13.Februar kl. 09:00 - 16:00 |
---|---|
Sted | Scandic Seilet, Bjørnsonssalen |
Pris | kr. 2750,- + mva pr.pers. Ikke medlemmer kr. 3300,- + mva |
Påmelding | Innen 6. februar |
Avbestilling | Gjøres kun skriftlig. Avbestilling senere enn 14 dager før konferansen belastes med full deltakeravgift |
Til påmeldingsskjema
Med både nasjonale og lokale foredragsholdere, samt kjente merkenavn og lokale eksperter som jobber med banebrytende teknologi på tvers av landegrenser, kan vi love en dag med verdifull innsikt. I tillegg vil du få muligheten til å møte bransjekollegaer, potensielle fremtidige ansatte, samt elever og studenter fra IT-studier ved Romsdal VGS og Høgskolen i Molde.
Ønsker du å være en del av det spennende og innovative IT-miljøet i Romsdalsregionen?
INIT Molde er en årlig IT- og teknologikonferanse som arrangeres i samarbeid med Høgskolen i Molde og IT-bedriftene i Romsdalsregionen.
INIT er den største møteplassen for teknologi, IT og digitalisering i regionen, hvor både næringsliv, organisasjoner og studenter samles for å dele kunnskap og bygge nettverk. 190 personer deltok på konferansen i 2024.
INIT 2025 - Program
I årets konferanse dykker vi ned i fremtidens teknologi og utfordringer! Gjennom spennende foredrag vil vi få høre mer om hvordan ansvarliggjorte team og UX-design kan drive innovasjon, lære hvordan man bygger en usynlig sikkerhetsorganisasjon, og få innsikt i hvordan generativ AI kan transformere forretningsverdenen.
INIT tar også opp kritiske temaer som hacking, ondsinnet bruk av teknologi, og hvordan sikre data i en AI-drevet verden. Dette er konferansen for deg som vil ligge i forkant av utviklingen!
Noen av de som vil dele sine innsikter og erfaringer rundt disse temaene er:
Terje Heen
Ansvarliggjorte teams - hva kreves av teamene, og deres omgivelser?
Med mer enn 20 års erfaring med software development har Terje Heen en unik innsikt i hvordan man skal forene personer, prosess og teknologi for å levere verdi til kundene kontinuerlig. Han vil snakke om ansvarliggjorte teams; hva som kreves av teamene og deres omgivelser. Heen er Principal Software Engineer i Telenor.
Silje Kandal
Design for logistikk - en historie om paller, lego og lønnsomhet
I en verden preget av økende handel og høyere forbrukerforventninger, er behovet for effektive logistikkløsninger større enn noensinne. For å møte disse kravene, må forsyningskjedene bevege seg raskere og mer fleksibelt enn før.
Silje, med erfaring fra Oda, Norrøna og Bekk, brenner for å skape tjenester som gir reell positiv innvirkning på mennesker og samfunnet. På INIT 2025 deler hun innsikt i hvordan design kan bidra til å skape mer lønnsomme og effektive logistikkløsninger. Silje jobber som Senior UX designer i Aidn.
Fanny Sunde
Slik skaper du den usynlige sikkerhetsorganisasjonen
Fanny Sunde er Chief Information Security Officer i Multiconsult Norge. Hun har en mastergrad i informasjonssikkerhet og 10 års erfaring fra Forsvaret, hvor hun blant annet jobbet med etterretning og sikkerhet. Som CISO i Multiconsult har hun ansvaret for å ivareta informasjonssikkerheten i virksomheten innenfor områdene personellsikkerhet, fysisk sikkerhet og digital sikkerhet. Sunde vil fortelle oss mer om sikkerhet i organisasjoner, og hvordan man skaper den usynlige sikkerhetsorganisasjonen.
Mia Landsem
Hvordan det vi utvikler kan brukes ondsinnet
Landsem er ethical hacker/security advisor, og har dedikert sin karriere til å studere, forstå og bekjempe truslene som følger med en teknologisk utvikling. Hun har vært involvert i mange komplekse saker som har avdekket sårbarheter i ulike digitale plattformer. Hun skal dele sin kunnskap og innsikt for å øke bevisstheten til folk om hvordan nyere applikasjoner og løsninger blir misbrukt av kriminelle, hackere og overgripere.
Per Olav Myrstad
Derfor ble vi hacket, dette lærte vi
Myrstad er et kjent ansikt i Molderegionen. Han er administrerende direktør i Astero AS, i tillegg til at han har en rekke styreverv i flere regionale og nasjonale virksomheter. 1. oktober 2024 ble Astero utsatt for et datainnbrudd hvor 26 gigabyte med informasjon ble stjålet og forsøkt solgt videre. Myrstad vil fortelle om hvorfor Astero ble hacket, hva de har lært fra denne hendelsen og hvordan bedriften vil jobbe med datasikkerhet fremover.
Mattis Wahlby
Hvordan tverrfaglige trios kan gjøre produktutvikling mer smidig og verdiskapende
Wahlby er leder for produktutviklingsavdelingen i teknologiselskapet Inline X. Med en sentral rolle i selskapets overgang fra tradisjonell fossefallsutvikling til en prosess basert på "Continuous Discovery Habits," har Mattis fokusert på å sette kundens behov i sentrum. Han har ledet innføringen av tverrfaglige “trios” som samarbeider for å utvikle mer effektive og treffsikre digitale produkter. På INIT 2025 vil Mattis dele hvordan denne tilnærmingen kan gjøre produktutvikling mer smidig og verdiskapende.
Joao Carlos Ferreira
Frigjør potensialet til KI og blokkjedeteknologi i næringslivet
Konvergensen av kunstig intelligens (AI) og Blockchain-teknologi driver transformerende endring på tvers av bransjer, med helsevesen og transport som skiller seg ut som hovedmottakere. Ferreira er professor ved Høgskolen i Molde, og vil fortelle om hvordan den økende rollen til generativ AI åpner opp nye muligheter for forretningsinnovasjon, effektivitet og sikkerhet.
Joachim Pettersen Høgby
Innovasjon og AI som konkurransefortrinn
Joachim Pettersen Høgby har som CIO i Wenaas Workwear, fått ansvar for å lede den teknologiske transformasjonsreisen i det tradisjonsrike selskapet etablert i 1931. Med over 20 års erfaring fra IT-bransjen, som blant annet IT-rådgiver i EY og tech-gründer i et globalt ledende selskap, har han en tydelig roadmap for hvordan man transformerer en tradisjonell bedrift til en innovativ aktør.
Høgby vil fortelle oss om innovasjon og AI som konkurransefortrinn, og sier følgende om temaet:
«AI kommer til å spille en stadig viktigere rolle i Wenaas fremover. Vi ser ikke bare på AI som et verktøy for ansatte, men som en strategisk del av det som skal drive innovasjon og effektivisering i hele organisasjonen.»
Eirik Gulbrandsen
Hvordan sikre egne data når man tar i bruk KI
Eirik Gulbrandsen er senioringeniør i Datatilsynet i seksjon for teknologi, analyse og sikkerhet. I Datatilsynet jobber han blant annet med å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet, i tillegg til arbeid med tilsyns- og avvikssaker, spesielt innen området politi, juss og forsvar. Gulbrandsen har arbeidet med problemstillinger knyttet til sikkerhet, biometri, skytjenester og kunstig intelligens. Eirik Gulbrandsen har bakgrunn fra internasjonale selskaper som IBM og CA, har vært fagjournalist i Computerworld og sitter i en rekke offentlige samarbeidsutvalg. Han vil snakke om KI-sikkerhet og viktige forutsetninger for å lykkes i et personvernperspektiv, bl.a. i kontekst av at samarbeidsprosjekt med NTNU hvor M365 Copilot er vurdert.
Marius Måseide
Hvorfor alt går til h*lvete
Måseide har nylig startet egen virksomhet og har mange års erfaring fra UX- og produktdesign. Med en lidenskap for å bygge digitale produkter med best mulig brukeropplevelse vil han fortelle om sine erfaringer med å bygge digitale produkter seriøst i organisasjonen, og utforordre publikum på "hvorfor alt går til helvete."
Mette Kristengård
Konfransier
Mette Kristengård er avdelingsleder for tjenesteutvikling, og informasjonssikkerhetsrådgiver hos ROR-IKT. Hun har flere års erfaring innen IT og sikkerhet, og som konferansier vil hun ta oss gjennom dagens spennende program.
Programkomite
André Gjelsvik, HD Solskjerming
Geir Arne Svenning, Høgskolen i Mold
Katrine Ulriksborg Monsås, Axbit
Mette Kristengård, ROR IKT
Nils Ove Erstad, Glamox
Erik Nilsplass, Molde Næringsforum
Britt Flo, Molde Næringsforum
ønsker hjertelig velkommen!